Çocukla Geziyorum

Quasimodo – FRANSA Paris

Notre Dame’ın Kamburu ( roman ) – Victor HUGO

Quasimodo, ( Kazimodo) büyük Fransız yazar Victor Hugo tarafından 1831’de yazılan Notre Dame’ın Kamburu (Fransızca: Notre Dame de Paris, İngilizce: The Hunchback of Notre Dame) romanında çingene Esmeralda’ya aşık olan çirkin, kambur, aksak ve sağır zangoçtur.

Romandaki Quasimodo, vahşi ve asil ruhluluğun trajik bir örneğidir.

Karakter Quasimodo, ağır fiziksel sorunlarla birlikte doğmuştur. Hugo, Quasimodo’nun sağ gözünü kapatan iri bir siğilden başka sırtında da kambur olduğunu tasvir eder.

4 yaşına doğru ebeveynleri tarafından Notre Dame Katedrali’nin merdivenlerinde terkedilmiştir, çirkinliği sebebiyle kimse almak istemeyince rahip Claude Frollo tarafından evlat edinilmiş ve Claude

Frollo, paskalya sonrası ilk pazar günüyle ilgili olarak adını Quasimodo koymuştur. Büyüyünce katedralin çanlarını çalmakla görevlendirilen Quasimodo, çan sesleri yüzünden zamanla sağır olur.

Sürekli çirkinliğiyle alay eden halkın içine karışmaktan hiç hoşlanmaz. Zamanla insanların her söylediğini bir alay veya lanet saymaya başlamış, insanlara duyduğu kin her gün büyümüştür. Sağırlığı sebebiyle sadece yalnız kaldığında bozduğu bir suskunluğa gömülmüştür. Notre Dame Katedrali’nin çan kulesi en sevdiği yerdir. Marie adını verdiği büyük çan en büyük neşe kaynağı ve sevgilisidir. Çingene kızı Esmeralda’yı görüp ona aşık olana kadar…

Victor Hugo’nun romanları, tiyatro yapıtları ve şiirleri bulunmaktadır. 1831’de Notre Dame de Paris (Paris’in Notre dame Kilisesi) adlı büyük romanını yayımladı. Sefiller ( Les Miserables ) adlı romanıda dünya edebiyatının en tanınmış ve en çok okunan eserlerinden biridir.

Kaynak : www.wikipedia.org

paris-2-gun-notre-damesacre-coeur

 

Paylaşın: